T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

FIRINCILARA HİJYEN EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Yayın Tarihi : 2.02.2023

Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasında yapılan protokoller gereği; 31 Ocak 2023 tarihinde Hakkari ilinde faaliyet gösteren fırınlarda ekmek üretim, satış ve dağıtımında rol alan personelleri kapsayan eğitim düzenlenmiştir.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odası ile yapılan işbirliği ile Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime; Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı İsmail AKBOĞA, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdi ARSLAN ile İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri katılım sağlamıştır.

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli Gıda Mühendisi Nesrin AŞAN tarafından; gıda hijyeni, gıda güvenilirliği, personel hijyeni, ürünlerde oluşabilecek bulaşma ve bozulmalar, fırınlarda karşılaşılabilecek sorunlar ve çözümleri, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ilgili mevzuat kapsamında fırıncıların dikkat etmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Eğitimin sonunda; eğitime katılan fırın personel ve işletmecilerine, konu ile ilgili sınav yapılmış olup, başarılı olan katılımcılara "Hijyen Eğitimi Belgesi" verilmiştir.