T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İlimizde Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üreten İşletmecilere Hijyen Eğitimi Verildi

Yayın Tarihi : 14.03.2018

İl Müdürlüğümüz Toplantı salonunda düzenlenen Hijyen Eğitimine İl Müdürümüz Vahap ŞİMŞEK, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cengiz ORAKÇI, Şube personelleri ve İlimizde faaliyet gösteren fırın ve pastane mamülleri üreten işletmeciler katılım sağladılar.

İl Müdürümüz Vahap ŞİMŞEK  açılış konuşmasında gıda üretim işletmelerinde halk sağlığı açısından hijyen ve hijyen kurallarına uymanın önemine dikkat çekerek bu konudaki eğitimlerde sürekliliğin sağlanması açısından kurum olarak ellerinden gelenin en iyisini yapma konusunda çalışma arkadaşları ile beraber işletmecilerin hizmetinde olduklarını belirterek, eğitimlere hassasiyet gösterip katılım sağlayan siz değerli işletmecilerimize teşekkür ederim dedi.

Daha sonra Gıda ve Yem Şubesi personellerinden Gıda Mühendisi Rüya AKGÖK ve Gıda Mühendisi Yeliz GÖCEN tarafından "Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üreten İşletmeler için Hijyen Eğitimi'' sunumu slayt gösterimleri ile devam etti. Eğitimde; mevzuat kapsamında işletmelerin uyması gereken hijyen ve sanitasyon kuralları, gıda zehirlenmelerine karşı alınabilecek önlemler, zehirlenmelere sebep olabilecek unsurlar ve kural ihlali durumunda uygulanacak idari  yaptırımlar üzerinde duruldu.

Toplantı katılımcıların soru ve sorunlarına cevaplar verilerek sonlandırıldı. 12.03.2018