T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

OKULLARDA GIDA HİJYENİ VE GIDA GÜVENRİLİLİĞİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Yayın Tarihi : 12.12.2023

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi Müdürlüğü tarafından "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilimizdeki ilk ve orta okullarda "Gıda Hijyeni ve Gıda Güvenilirliği/Gıda İsrafı" konulu eğitimler verilmektedir. 1. Eğitim-Öğretim Dönemi'nde toplam 7 okulda eğitim verilmiş olup eğitimler devam etmektedir.

 Gıda ve Yem Şubesi personellerinden Gıda Mühendisi Nesrin AŞAN ve Veteriner Hekim M.Atıf ÖZGÜLTEKİN'in anlatımıyla sunum; öğrencilerin yaşlarına uygun animasyon ve videolarla desteklenerek eğlenceli hale getirilmiş olup, karşılıklı soru ve cevaplarla daha verimli geçmesi sağlanmaktadır.

 Gıda hijyeni ve gıda güvenilirliği ve gıda israfı konularının anlatıldığı seminerde; gıda güvenilirliğinin sağlık açısından önemi, gıda hijyeni konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar, tüketilmesi gereken sağlıklı ve güvenilir gıdalar, Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgilendirme, gıda zehirlenmelerine karşı alınabilecek önlemler, zehirlenmelere sebep olabilecek unsurlar ve herhangi bir zehirlenme durumunda yapılması gerekenler üzerinde durulmuştur. Öğrencilerin günlük yaşamlarında gıda alışverişlerinde ve kantin, yemekhane gibi toplu tüketim yerlerinde dikkat etmeleri gereken konularda bilgiler verilmektedir.