Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek amacıyla 2013 tarihinde yayımlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında İlimiz merkezinde bulunan okul kantin ve yemekhane çalışanlarına yönelik “Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması" ile ilgili eğitim verildi.
2013 yılından itibaren Milli Eğitim personeli ile ilgili gıda işletmelerinde çalışan personele Bakanlığımız koordinasyonunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Eğitimi" verilmekte olup; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü' nün ortak düzenlediği eğitimde; okul kantin ve yemekhanelerine yönelik özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin ve yemekhane çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile yasal mevzuata yönelik kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
Bu tür hijyen eğitimleri, okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan personelin bilgi ve farkındalık seviyesini artırarak gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenme riskini önleme açısından büyük önem taşımaktadır. Eğitimde kazanılan bilgilerle çalışanlar, gıda güvenliği konusunda daha bilinçli hale gelmektedir.