Hakkâri Valisi Sayın Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Şemdinli ilçe Alan Köyü'nde düzenlenen Bal Hasadı Etkinliği'ne katıldı. Hakkâri'nin doğal zenginliklerinden biri olan bal üretiminin desteklenmesi amacıyla düzenlenen program, bölge halkı ve üreticiler tarafından büyük ilgi gördü.
Vali Çelik, Hakkâri'nin eşsiz doğasında üretilen balın hem bölge ekonomisine hem de sağlıklı gıda üretimine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Bal hasadını yakından gözlemleme fırsatı bulan Vali Çelik, üreticilerle sohbet ederek üretim süreçleri hakkında da bilgi aldı ve bal üretimi yapan üreticilere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Hakkâri genelinde 2025 yılı itibarıyla 1.364 arıcı tarafından işletilen 166.319 arılı kovanla yaklaşık 1.100 ton bal üretimi bekleniyor.
Yüksek antioksidan ve besin değerine sahip Hakkâri balı, Türkiye'nin en kaliteli balları arasında yer almakta olup, doğal üretim koşulları sayesinde hem yerel hem de uluslararası pazarda dikkat çekmektedir. Etkinlik; köylülerle yapılan toplantı, verilen öğle yemeği ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.